Kaak- & hoofdpijnklachten

Pijn reduceren

Voor dringende afspraak kan u steeds telefonisch contact opnemen: 0473 86 14 68

Kaakpijn en hoofdpijn verhelpen

Een osteopaat kan verschillende soorten hoofdpijn (zoals migraine) en kaakpijn (kaakdysfunctie) verhelpen. Ook dry needling kan ingezet worden om klachten in verband met hoofdpijn te verminderen.

Deze pijnen zorgen er vaak voor dat je je minder goed kan concentreren, het is dus belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Hierdoor zal je persoonlijke leven er niet meer onder leiden.

Kaakpijn klachten

Voor het openen van de mond, het kauwen, slikken en praten gebruik je twee kaakgewrichten en meerdere spieren. Deze moeten nauw met elkaar samenwerken.

In de kaakgewrichten zijn twee stootkussens (discus) aanwezig die ook bij het openen en sluiten van de mond goed in positie moeten zijn.

Wanneer er door bepaalde oorzaken stoornissen in het kauwstelsel optreden, kunnen klachten ontstaan. Ongeveer 20% van de bevolking heeft wel eens symptomen van kaakdysfunctie. Het merendeel van deze groep heeft hier geen behandeling voor nodig.

Slechts 15% van deze groep heeft zodanig klachten dat ze echt behandeling nodig heeft.

Kaakdysfunctie heeft de onderstaande symptomen:

Hoofdpijn en migraine klachten

Wat opvalt, is dat ondanks de toegenomen kennis over de mogelijke oorzaken van hoofdpijnen de therapieën nog steeds veelal hetzelfde zijn.

Spanningshoofdpijn en migraine komen klinisch gezien het meest voor, waarbij in toenemende mate myofasciale componenten van hoofd-, hals-, nek- en kaakspieren worden onderkend.

De aangegeven lokalisatie(s) van de hoofdpijn kan aangeven welke spieren mogelijk myofasciaal zijn aangedaan. Deze “triggerpoints” moeten vervolgens zorgvuldig worden gepalpeerd ter bevestiging.

Er is gebleken dat dry needling kan helpen bij onderstaande hoofdpijnklachten:

Het is moeilijk om een advies te geven dat voor alle soorten hoofdpijn geldt. Frisse lucht, een goede nachtrust en voldoende ontspanning zijn voor de meeste soorten hoofdpijn goed. Daarnaast wordt afhankelijk van het soort hoofdpijn de behandeling bepaald. 

Contacteer ons

Locatie

Poiel 64
2440 Geel

Telefoon

0473 86 14 68

Beschikbaarheid

Maandag - vrijdag: 9.00u - 20u
Zaterdag: 8.00u - 11.00u