Dry Needling

Myofasciale therapie

Voor dringende afspraak kan u steeds telefonisch contact opnemen: 0473 86 14 68

Katrien Goelen, Erkend Dry Needling Therapeut sinds 2012

Heb je wel eens last van verkrampte of (chronisch) pijnlijke spieren? Een dry needling behandeling (naalden therapie) zal een goede oplossing zijn om van je klachten af te komen.

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode waarbij de osteopaat door middel van een bijzondere techniek je spieren triggert, zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen.

Dry needling en acupunctuur worden als naalden therapie vaak met elkaar verward. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Deze blijven een tijdje zitten en beïnvloeden de ‘energie’ van het lichaam.

Bij dry needling gebruikt de osteopaat slechts één enkele naald, waarmee deze kortdurend de spier prikkelt. Er wordt enkel op zeer specifieke punten geprikt, de zogenaamde ‘triggerpoints’. 

Triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen voor problemen zorgen.

Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, welke later uitgebreid worden toegelicht. De meest voorkomende triggerpoints zitten in je nek, schouder, rug of bil.

Het menselijke lichaam bouwt de triggerpoints willekeurig en onwillekeurig op. Dat wil zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar dat je daar niet altijd last van ondervindt.

Triggerpoints kunnen zich uiten in pijn of stijfheid in een spier waardoor je als het ware pijn op ‘afstand’ kan ervaren. Ook bewegingsbeperkingen of verminderde kracht in betrokken spieren en/of gewrichten zijn veelvoorkomende verschijnselen.

Eventuele neveneffecten van deze naalden therapie zijn tintelingen in je arm of been, hoofdpijn of duizeligheid. Regelmatig gebeurt het dat pijnontwijkend gedrag optreed. Je gaat dan ‘anders’ bewegen om de pijn te ontwijken of te verlichten, waardoor ook klachten ontstaan.

Ontstaan van triggerpoints

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan:

De dry needling behandeling

De osteopaat analyseert eerst je klachten door een gesprek en gericht onderzoek. Daarna onderzoekt deze de spieren die mogelijk de pijn veroorzaken. Er wordt specifiek gezocht in die spieren naar de bewuste triggerpoints, waarna de osteopaat die plaatsen behandelt om de spieren te ontspannen.

De behandeling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje raken de spieren ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt de osteopaat vaak meerdere spieren in je arm of been.

Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan. Dat geeft een soort kramp gevoel. Na of tijdens de behandeling kan de spier wel wat vermoeid of stijf aanvoelen, maar dat is vaak van korte duur.

Na de behandeling krijg je oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Meteen een afspraak online inboeken?

Patiënten komen van heinde en ver naar Katrien Goelen omwille van de hoogstaande kwaliteit van haar behandelingen. 

Regio’s: Geel – Mol – Dessel – Herentals – Nijlen – Lier – Heist-op-den-Berg – Lommel – Antwerpen en zelfs van Nederland.

Bent u bereid om enkele weken te wachten op een kwalitatieve behandeling? Boek dan alvast online uw moment in. 

Is het enorm dringend of is de pijn niet meer te verdragen? Bel naar 0473 86 14 68 en we kijken wat er mogelijk is op kortere termijn.

 

Contacteer ons

Locatie

Poiel 64
2440 Geel

Telefoon

0473 86 14 68

Beschikbaarheid

Maandag - vrijdag: 9.00u - 20u
Zaterdag: 8.00u - 11.00u